Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: DIY Kyiv/Instagram

Активісти спільноти DIY Kyiv самостійно встановили біля «Самосаду» на Подолі антипаркувальні стовпчики – там на тротуарах постійно паркувались автомобілі.

На вулиці Волоській власники авто постійно залишають свої транспортні засоби на тротуарі, через що місцеві мешканці не можуть вільно пересуватись, а батьки з дітьми не можуть проїхати дитячим візочком,. На вулиці встановлено знак, який дозволяє паралельне паркування лише на проїжджій частині, проте водії продовжують порушувати правила дорожнього руху.

Так виглядав тротуар до встановлення стовпчиків. Фото: DIY Kyiv

Мікаель Колвілл-Андерсена, відомий данський урбаніст, який живе в Києві вже півтора року, спілкувався з міською владою щодо встановлення антипаркувальних стовпчиків на вулиці Волоській, 19/22. Йому пообіцяли, що стовпчики встановлять навесні – активісти вирішили не чекати та облаштувати зручний і безпечний простір для пішоходів вже зараз. Тож поки на вулиці не встановлять комунальні обмежувачі, активісти розмістили власноруч зроблені стовпчики.

На створення стовпчиків Майкла надихнув воркшоп з дітьми Подолу, де вони визначили незаконне паркування як головну проблему вулиці. Активісти DIY Kyiv передбачають, що їх стовпчики незабаром демонтують або незаконні паркувальники, або комунальники, тому просять всіх небайдужих залишити звернення на 1551 – усю інформацію можна знайти тут.

Нагадаємо, активісти DIY Kyiv підписують неінклюзивні простори на вулицях Подолу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button