Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація фасаду: 2L Architects

Литовські інвестори — фонд BaltCap і його дочірня компанія Nullus — залишають проєкт будівництва нової школи з дитсадком у Бучі, повідомляє Verslo žinios.

Проти керівника Nullus Шарунаса Степуконіса, який був одним із ініціаторів будівництва школи, висунуто звинувачення у нецільовому використанні щонайменше 27 мільйонів євро корпоративних коштів фонду. Виходячи з проєкту в Бучі, литовський фонд прагне нейтралізувати репутаційні втрати.

Візуалізація фасаду: 2L Architects

Партнери проєкту повідомили, що наразі будівництво школи в Бучі зупиненно. Жодного фінансування на це не було виділено, контракти розірвано.

Школу хотіли відкрити у 2025 році. Вартість будівництва оцінюють у 18 мільйонів євро. Передбачалося, що ці кошти надасть створений литовцями спеціальний фонд, в який входили BT Invest, BaltCap, 1K та інші литовські бізнеси й організації. За реалізацію проекту мав відповідати Nullus.

Архітектурний проєкт розробляли литовська студія 2L Architects та українська BAUST architects. Над дизайном інтер’єрів працює українська студія Martins — восени минулого року вони оприлюднили попередні візуалізації.

Візуалізація: Martins architecture & design studio

Водночас на сайті проєкту повідомляється, що вже зібрано два мільйони євро спільнокоштом.

Голова BT Invest Айварас Караліус повідомив, що вже існує технічний проєкт, він проходить експертизу, після чого подаватимуть заяву на дозвіл на будівництво.

Таким чином, школа все ще може бути збудована, але терміни будівництва, можливо, посунуться.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button