Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: @zhovten.cinema/Instagram

Вандали розфарбували фасад кінотеатру «Жовтень» та афіші ЛГБТ+ фільму «Уроки толерантності», повідомили у кінотеатрі.

Невідомі намалювали монограму «Ідея Нації» на афішах стрічки, а також на стіні кінотеатру. На іншій стороні фасаду вандали залишили надпис «ЛГБТ = русня». У кінотеатрі обурені такими діями: «Поки наша нація бореться за свою свободу та повагу до особистого вибору, деякі українці досі підтримують російські наративи – саме в Росії переслідують і забороняють представників ЛГБТ спільноти», – розповіли у «Жовтні».

Фото: @zhovten.cinema/Instagram

У команді кінотеатру вважають, що такими діями вандали відтягують країну «назад у радянську прірву». У «Жовтні» закликали дивитися фільми, читати книги та знайомитися з науковими дослідженнями, щоб розвивати свій світогляд, а також запрошують переглянути стрічку «Уроки толерантності». 14 лютого перед показом фільму сексологиня виступить з мінілекцією на тему толерантності, а 18 лютого відбудеться спецпоказ стрічки за участі творчої групи.

Про «Уроки толерантності»

Стрічка Аркадія Непиталюка «Уроки Толерантності», створена за пʼєсою Ігоря Білиця «Гей-парад», розповідає про пересічну українську родину, яка, аби дати раду фінансовій скруті, взяла участь у програмі з євроінтеграції «Уроки толерантності». Головна героїня Надія працює вчителькою, а її чоловік Зеник звик проводити цілий день на дивані. Син подружжя не терпить ЛГБТ+ спільноту та «мріє натовкти писка кожному, кого вважає геєм».

За сюжетом, кожен член родини має свої страхи, навʼязані суспільством, що формують його світогляд: сексистські жарти, висміювання інакшості, багато нецензурної лексики у спілкуванні та надмірна агресія до всього, з чим вони не згодні. Мета програми, у якій візьме участь сімʼя – допомогти пересічним українцям позбутися фобій, перемогти темноту, що засіла в голові, та проявити любов і повагу через прийняття та розуміння, йдеться у синопсисі стрічки.

Нагадаємо, фільм «Я, «Побєда» і Берлін» за мотивами книги Кузьми Скрябіна вийде в український прокат 21 березня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button