Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстрація: Дар’я Корба

Німецький фонд EVZ («Пам’ять, відповідальність і майбутнє») шукає культурні інституції, які бажають перетворитись на «треті місця», тобто громадські простори.

Участь у програмі можуть взяти українські музеї, бібліотеки, театри, архіви та
інші культурні заклади. Ініціатива дозволяє перепрофілювати приміщення для зустрічей, розробити нові пропозиції та налагодити партнерство з іншими установами – наприклад, культурними закладами, громадськими організаціями чи місцевими адміністраціями.

Ця програма є реакцією на потреби, що виникли внаслідок російської війни проти України. Основну увагу зосередять на підтримці внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців у їхній реінтеграції в суспільство. Ініціатива також надає велике значення представникам меншин, біженцям, що повернулися, і людям похилого віку, включаючи жертв націонал-соціалізму (народженим до 8 травня 1945 року).

У рамках цієї програми можна отримати грант на суму від 30 тисяч євро до 80 тисяч євро для проєктів тривалістю від 18 до 24 місяців. Початок запуску проєктів можливий не раніше першого вересня 2024 року. Також є можливість отримати додаткові 50 тисяч євро для залучення у проєкт вцілілих жертв націонал-соціалізму.

Посилання на конкурс можна знайти тут. Крайній термін подання заявок – 17 березня 2024 року. Заявки можуть бути подані як німецькою, так і українською мовами. Крім того, Фонд пропонує дві консультації – 22 лютого та шостого березня – з подання заявок українською мовою. Для отримання додаткової інформації звертайтеся за адресою [email protected]

Нагадаємо, у Києві відкрили осередок для визволених з полону військових, а в селі на Харківщині 100-річну мазанку перетворили на громадський простір. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button