Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23577 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: tvoemisto.tv

У Львові затвердять європейські стандарти обрізання дерев, повідомили в управлінні екології Львівської міськради.

Нещодавно європейський посібник Technical Standards in Tree Work переклали українською – це проєкт, створений за підтримки ЄС і спрямований на розробку європейських технічних стандартів щодо висадження, обрізання та догляду за деревами. До перекладу посібника долучилось також управління екології Львівської міськради.

Керівниця управління Галина Микітчак розповіла, що незабаром такі стандарти запровадять у Львові – управління підготує рішення про порядок утримання зелених насаджень, а основні положення внесуть до правил благоустрою. Йдеться насамперед про догляд за кроною дерев, збереження зелених насаджень під час будівельних робіт, а також деталізацію стандартів з обрізання дерев, зважаючи на їх вік та видовий склад. Фахівці управління екології запевняють, що європейські стандарти не суперечать українському законодавству, а лише надають більш конкретні роз’яснення для виконавців.  

На жаль, наразі законодавство не передбачає чіткої відповідальності за порушення у цій сфері – наприклад, за законом, дерево має бути огороджено під час проведення будівельних робіт, проте відповідальність за порушення цієї норми не передбачена. Після ухвалення відповідного рішення міська влада зможе притягувати порушників до відповідальності, посилаючись на документ, що регулює догляд за деревами.

У розробленні стандартів, що планують запровадити, взяли участь 12 організацій із 11 країн Європи: асоціації арбористів (фахівці з догляду за деревами – ред.), інститути, тренінгові та дослідницькі центри. Стандарти розробили в Польщі, тож вони найближчі до української кліматичної зони, кажуть у Львівській міськраді. Після ухвалення нових положень ними користуватимуться усі виконавці робіт, залучені до процесу озеленення.   

Нагадаємо, у Броварах зрізали алею каштанів заради McDonald’s – містяни збираються на протест.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button