Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23504 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будинок на Наталії Ужвій, 60. Фото: Сергій Прокопенко, Ґвара Медіа

У Харкові скасували тендер щодо ремонту та реставрації житлового будинку по вулиці Наталії Ужвій, 60, повідомляє Ґвара Медіа.

16-поверхівку на Північній Салтівці у Харкові планували відбудувати до 31 грудня 2025 року. Ще в грудні 2023 року, коли стало відомо про проведення вартість та заплановану вартість робіт, харківський активіст Павло Храмов заявив, що вартість відновлення занадто висока – дешевше придбати нові квартири. Він порахував, що на відновлення кожної квартири збираються витратити 1 789 844 грн – тобто вартість відновлення одного квадратного метра складала б приблизно $801/м².

Нещодавно стало відомо, що проведення тендеру скасували – причиною стало скорочення видатків на здійснення закупівлі робіт. Наразі на розроблення проєктної документації на аварійно-відновлювальні роботи, експертизу проєктної документації, обстеження технічного стану об’єкту в чотирьох публічних закупівлях протягом 2023 року вже витрачено майже півтора мільйона гривень.

Павло Храмов вважає скасування тендера перемогою – він подякував небайдужій спільноті та закликав містян не боятись висловлювати свою думку, адже «в муніципалітеті зважають на них». Згодом деякі мешканці будинку почали критикувати активіста, який, мовляв, залишив їх без житла. Храмов відповів, що не підтримує позицію «краде, але хоча б щось робить» та закликав обʼєднати зусилля, щоб зрозуміти, як допомогти мешканцям якомога швидше отримали якісне місце проживання.

Нагадаємо, на Харківщині 100-річну мазанку перетворили на громадський простір.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button