Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Мариуполь сейчас/Telegram

У Маріуполі окупанти привласнюють квартири місцевих мешканців, повідомляє Слідство.Інфо.

Галина, вчителька та мешканка Маріуполя, яка вимушено залишила місто після початку повномасштабного вторгнення, розповіла, що окупанти ходили будинками та вимагали доступу до квартир під приводом перевірки комунікацій. Сусідка Галини попросила передати їй ключі, щоб люди з «адміністрації» могли перевірити квартиру – згодом Галина дізналась, що окупантам «квартира дуже сподобалась».

Родичка жінки вирішила захистити квартиру та залишила на дверях свій номер, вказавши, що в цій квартирі живуть люди. Згодом на цей номер подзвонили та попросили надати квартиру будівельникам, які приїхали «відновлювати» місто. У випадку відмови пригрозились перевірити, наскільки «лояльними» є власники квартири та які у них погляди. Згодом стало відомо, що в помешкання заселились будівельники з Санкт-Петербурга.

Фото: Вільне Радіо

Пізніше Галина дізналась, що в її квартиру заселилась жінка з трьома дітьми – коли родичка Галини потрапила у квартиру, частина речей вже була розкрадена. Жінка, що заселилась в помешкання, почала скаржитись, що у квартирі не вистачає ліжок і її дітям немає, де спати, а коли родичка Галини приїхала у квартиру забрати деякі речі, нова «мешканка» почала обурюватись і сказала, що вона тут назавжди.

@mirnyieeee

Шок-цены на квартиры в Мариуполе. Ипотека, новостройки и восстановление

♬ original sound – МИРНЫЕ

Інша мешканка Маріуполя розповіла, що у 2023 року «комісія» ходила квартирами – влітку дівчині дзвонили сусіди та розповіли, що окупанти вимагають до кінця осені зʼявитись з документами та підтвердити право на власність. Оформити довіреність на нерухомість колишні мешканці Маріуполя не можуть, адже для цього потрібно мати паспорт РФ.

Наразі так звані комісії визнали вже близько 200 обʼєктів «нічийними». Наразі окупаційна пропаганда активно поширює рекламу про продаж житла у Маріуполі – зʼявились навіть так звані рієлтори. За їх словами, квартири купують жителі Донецька, Луганська та, звісно, росіяни. Приїжджають навіть з Сибіру.

Нагадаємо, у центрі Маріуполя окупанти знищують унікальну мозаїку площею 100 м2.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button