Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Юлія Глушко

Залізничний вокзал Чернівців із осені опалюють буржуйками. Пічки встановили біля вікон, частину шибок зняли і замінили їх металевими пластинами, димарі вивели назовні. У залі буржуйки відгородили решіткою.

«Без погодження провели зовнішні та внутрішні роботи — не дотрималися ні вимог щодо захисту та збереження пам’ятки, ні вимог безпеки, — обурилися в міській раді.

Управління охорони культурної спадщини вже направило припис для усунення порушень.

Фото: Юлія Глушко

На початку лютого місцеве видання Чернівецький промінь повідомляло, що попри вимогу міськради буржуйки на вокзалі так і не прибрали. Ба більше, їх укомплектували новою партією дров та встановили UFO-обігрівачі.

Люди, які живуть поряд із вокзалом, скаржилися на їдкий дим.

«Неможливо дихати або просушити білизну. Весь дим попадає до квартири. Вони, буває, і по три буржуйки палять. Звернення на сам вокзал і гарячу лінію Укрзалізниці не допомагають, — цитувало видання чернівчанина Алекса. — В них є опалення і батареї, котел, але вони додатково опалюють дровами та вугіллям».

Працівники вокзалу повідомили Молодому буковинцю, що пічки встановили ще в жовтні. Стверджують, що ніхто не скаржиться, навпаки, пасажири задоволені теплом. Заявили також, що чутки про дим поширює одна людина, що живе неподалік.

Згодом в Укрзалізниці назвали буржуйки пунктом незламності та пояснили їх використання умовами воєнного часу. Видання С4 також пише, що буржуйки замінили на інші та поставили обігрівач.

Залізничний вокзал у Чернівцях збудували 1909 року за проєктом Отто Коломана Вагнера. Фронтон будівлі у стилі модерн прикрашає статуя богині Іриди.

Фото: Posterrr, CC BY-SA 4.0

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button