Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: «Читомо»

У Києві на Золотих Воротах відкрили нову книгарню «Тиша», у якій книжки не продають, а здаються в оренду «за підпискою». Це як Netflix, тільки з книгами, каже засновниця Лада Атаманчук-Ангел.

В інтервʼю «Читомо» Лада розповіла, що вирішила відкрити власну книгарню, бо «вдома закінчилися полички для книжок», а друзів стало більше і вони перестали поміщатись в однокімнатній квартирі. У книгарні можна знайти 1500 книжок різних жанрів – переважно це художня література, проте якщо у книгарні не знайшлося книжки, яку б ви хотіли прочитати, можете залишити на дзеркалі в другій кімнаті наліпку з вашим побажанням.

Фото: «Читомо»
Фото: «Читомо»

Особливістю книгарні є те, що тут відвідувачам пропонують перевзутись у домашні капці. Засновниця розповідає, що це повʼязано з тим, що в дитинстві, коли вона приходила до бібліотеки, її часто сварили за те, що вона ходила по помитому – це залишило свою травму. У день відкриття подруга Лади роззулась, щоб не ходити по нових килимах – згодом й усі інші почали роззуватись на вході, побачивши чиєсь взуття. Тоді засновниця просто замовила стійку для взуття і купила домашні капці.

Фото: «Читомо»
Фото: «Читомо»

Взяти книжку «за підпискою» коштує 500 гривень на місяць – за одне відвідування додому можна брати дві книжки, а повернути через місяць. Згодом у книгарні планують проводити різноманітні музичні заходи, презентації книжок та книжкові клуби. За словами Лади, аналогів таких книгарень в Україні немає, проте є дещо схожі заклади.

Книгарня знаходиться в історичному будинку – будинку письменників, що є памʼяткою архітектури. Засновниця розповіла, що дізналась про таку символічність лише під час укладання договору оренди, адже обирала місце за розташуванням – Золоті ворота є одним з її улюблених районів міста. Книгарня розташована на вулиці Богдана Хмельницького, 68 – вхід з вулиці Коцюбинського.

Нагадаємо, друга книгарня Readeat відкриється у «Комфорт Тауні».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button