Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Британський режисер Пол Томас зняв документальний фільм «Архітектори надії» про українських архітекторів. Його премʼєра відбудеться 24 лютого у столиці Болгарії – Софії.

Пол, колишній режисер BBC та архітектор, зацікавився українськими архітекторами після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році. Фільм знятий англійською і має на меті максимально поширити знання про українських архітекторів у світі. У фільмі розповідають про проєкти офісів Олега Дроздова та Дмитра Аранчія, а також про очільників архітектурних бюро Антона Олійника з Buro Architects, Катерини Ярової з IK Architects та Максима Головка з Urbanyna architects.

У фільмі також розповідають про студентів і працівників Харківської школи архітектури, яка переїхала до Львова. Студенти закладу лише розпочинають свою карʼєру, яка переважно складатиметься з проєктів відновлення, каже Пол. Харківська школа, яка є першим приватним архітектурним університетом України, скорегувала свою навчальну програму, щоб надати учням універсальну основу, що підготує їх до майбутніх викликів.

У фільмі розповідають про багато типів будівель – від швидкобудівної модульної житлової системи Unit-E від Дмитра Аранчія до системи «Вільна» Катерини Ярової для реконструкції шкіл у Харкові та сучасних медичних закладів Олега Дроздова, які зараз будують поруч із львівським центром Unbroken.

Пол Томас розповідає, що «Архітектори надії» є свідченням глибокого потягу України до сміливої ​​творчості та швидкого технологічного прогресу, що різко контрастує з одержимістю Росії знищувати ці якості, які привели людство так далеко. Українські архітектори продовжують сміливо рухатися вперед, навіть під час труднощів війни, каже режисер. Томас захоплюється збереженням цього позитиву та креативності під час війни та додає, що рішучий дух України відчули нації по всьому світу.

Після прем’єри в Болгарії покази фільму відбудуться на Riga ArtDocFest в Латвії та Milano Design Film Festival в Італії, а згодом і по всьому світу.

Нагадаємо, режисер стрічки «20 днів у Маріуполі» Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button