Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Опера GENESIS. Фото: Настя Теликова, facebook.com/nazgulya.shukaeva

Столиця готує заявку на набуття у 2024 році статусу креативного міста ЮНЕСКО й обрала саме музичне мистецтво, повідомляє КМДА.

Мережу креативних міст ЮНЕСКО було створено у 2004 році й зараз вона об’єднує приблизно 300 міст. Місто-претендент має обрати пріоритетом одну з семи галузей: народні ремесла, медіа-арт, кіно, дизайн, гастрономія, література чи музика.

Набуваючи статусу, місто розробляє міський план розвитку відповідного мистецтва на місцевому й міжнародному рівнях, розрахований на чотири роки.

У 2015 році Львів став Містом літератури, у 2019 такий же статус отримала Одеса. У 2021 році Харків набув статус Міста музики.

«Саме музика — сфера творчої галузі, яку обрав Київ для представлення в Мережі креативних міст ЮНЕСКО. Адже українська столиця має історію та традиції проведення різноманітних тематичних подій, програм, конкурсів, концертів і фестивалів на місцевому і міжнародному рівнях», — пояснює голова комісії Київради з питань культури Вікторія Муха.

Вона зазначила, що крім іміджевого статусу, практичними перевагами членства в Мережі є: доступ до оновленої інформації, інструментів, стратегій розвитку міст-учасників, обмін знаннями та практиками, встановлення партнерських зв’язків і запуск пілотних проєктів.

Подати пропозиції до чотирирічного стратегічного плану Києві як Міста музики можна до 10 березня на електронну пошту: [email protected].

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button