Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 59 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Луцьку відкриють misto.cafe — заклад суспільного впливу, створений за прикладом ресторану Urban Space 100. Він передбачає 100 співзасновників. А 80% чистого прибутку йтиме на підтримку громадських проєктів для розвитку Луцька. Та передусім це — сучасний заклад зі смачною кухнею, який планують відкрити наприкінці весни.

Концепт та інтерʼєр кафе розробила відома українська майстерня архітектури та дизайну інтер’єру balbek bureau.

«Нашою великою ідеєю було створити місце, яке стане «своїм» для гостей з різними інтересами. Для цього ми організували простір так, аби в ньому було однаково комфортно поснідати великою компанією, попрацювати за ноутбуком і скоротати вечір за баром. В інтер’єрі закладу багато світла, зелені й натуральних матеріалів, а також дрібка неону, який привертатиме увагу перехожих ще з вулиці» – коментує проєкт команда balbek bureau.

Воно закликає об’єднувати зусилля, щоб творити зміни, доповнювати місто новими проєктами та сенсами. Адже у партнерстві — сила, навіть, якщо ми у чомусь різні.   

У чому суть ідеї «кафе суспільного впливу»?

80% чистого прибутку від діяльності закладу будуть спрямовані на підтримку громадських проєктів. На період військового стану у фокусі будуть ініціативи, пов’язані з військовими та ветеранами. Крім того, розглядатимуть проєкти з розвитку інфраструктури, соціальної, культурної чи освітньої сфер Луцька. 

Тобто, абсолютно кожен стає частиною впровадження змін. Гості закладу, оплачуючи рахунок, створюють фінансове забезпечення для майбутніх грантів. Активісти пропонують ідеї — і отримують кошти на їхню реалізацію. 

Проєкт ініціювала платформа «Алгоритм дій» у співпраці з івано-франківським «Теплим містом», взявши за основу модель ресторану Urban Space 100 — першого в Україні громадського ресторану, який спрямовує левову частку прибутку на реалізацію громадських проєктів. Ресторан успішно функціонує вже понад 9 років і підтримав 163 проєкти на суму понад 7 мільйонів гривень.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button