Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Збережемо Солом’янський парк/Telegram

Забудовник, що зводить апарт-комплекс CitiZen поруч із Соломʼянським ландшафтним парком, продовжує проводити роботи на території зеленої зони, повідомляють в ГО «Збережемо Солом’янський парк».

Будівництво комплексу відбувається впритул до меж ландшафтного парку, унаслідок чого в жовтні 2023 року на схилі стався зсув – активісти стверджують, що його наслідки так і не були повністю ліквідовані. Тиждень тому поруч з будівництвом комунальники вирубали ділянку дерев через ураження шкідниками, проте місцеві активісти розповіли, що одразу після вирубування туди завезли будівельну техніку, почали різати асфальт та прокладати лінії електропередач під будівництво.

Схема прокладання лінії електропередач. Фото: Збережемо Солом’янський парк/Telegram

На адвокатський запит громадської організації вдалось дізнатись про плани забудовника: на місці наземної лінії електропередач планують прокласти підземну, яка пролягатиме під алеєю парку та матиме довжину 640 метрів. Для втілення цих планів забудовник планує вирубати частину дерев – активісти розповідають, що згідно з документами, він не має права цього робити. Також стало відомо, що з будівельної техніки, що розташована в парку, почали витікати хімікати, проте екологічна інспекція на це не реагує.

Відео: Збережемо Солом’янський парк/Telegram

24 лютого небайдужі мешканці району вийшли на протест з вимогою припинити руйнування парку та зупинити незаконне будівництво. Олексій Король, один з активних учасників громадської організації та юрист, розповів каналу 1+1, що з часу заснування парку у 1985 році його площа вже зменшилась на третину. Він додав, що активісти вже звертались до ДІАМ, правоохоронних органів та особисто до Віталія Кличка, проте відповіді не отримали. Наразі громадська організація вже подала до суду три позови проти забудовника, проте ці справи можуть тягнутись роками.

Забудовник «Смарт-Девелопмент» натомість у листі до «Хмарочоса» в листопаді 2023 року стверджував, що будівництво комплексу відбувається повністю законно, винятково в непарковій зоні, а зелені насадження вирубують лише на території будівельного майданчика.

Раніше «Хмарочос» розповідав, що проєктна документація будівництва не відповідає детальному плану територій (ДПТ), а ДПТ суперечить Генплану. Активісти натомість пропонують звести на місці апарт-комплексу спортивний майданчик.

Нагадаємо, навколо будівництва в екопарку «Осокорки» почали вирубувати дерева.

Коментарі:

    BM :

    В країні війна, а народ протестує у парках, незрозуміло мені. Невже немає чим людям зайнятись? Нехай контролюючі органи перевіряють будівництва, невже для цих активістів немає більш корисної роботи?

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button