Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: Cristiano Pinto / Unsplash

Жителька Нью-Йорка і журналістка Джуді ДіМелло тиждень харчувалася залишками їжі, які розпродаються у застосунку Too Good To Go, пише вона в The New York Times.

Застосунок, про який «Хмарочос» вже розповідав у цьому матеріалі, працює у 17 країнах Європи та Північної Америки та допомагає рятувати від смітника нерозпродані страви та продукти закладів харчування та магазинів.

Чимало хто з семи мільйонів користувачів керується не стільки турботою про довкілля чи економією, скільки азартом: ніколи не знаєш, яка здобич трапиться у пакунках-сюрпризах.

Джуді замовляла пакунки з закладів на Мангеттені та занотовувала, що їй трапилося і скільки коштувало.

Неділя, 28 січня

  • два контейнери з супом: курячий з рисом і томатний крем-суп,
  • картопляні чипси,
  • фокача-сендвіч із моцарелою, помідорами і грибами,
  • круасан

два заклади

вартість: 11 доларів

Більшість їжі продається саме в «пакунках-сюрпризах», зазвичай наприкінці дня. Джуді визнає, що цей досвід доволі азартний і затягує.

Понеділок, 29 січня

  • круасан,
  • чорничний мафін,
  • шматок безглютенового бананового хліба,
  • дві упаковки заморожених китайських пампушок: одна з кислою капустою і тофу, інша зі свіжою капустою,
  • упаковка тофу зі спеціями,
  • заморожений веганський «тунець» із сої без ГМО,
  • салат із тунцем у лаваші,
  • шість «чайних» мінісендвічів із шинкою та сиром,
  • великий шматок шоколадного торту та шість трубочок каннолі

три заклади

вартість: 17 доларів

Купа їжі за такі гроші, вважає Джуді. Найсмачнішими виявилися веганські страви: пампушки та «тунець». 

Середа, 31 січня

  • дванадцять бейглів із різною начинкою,
  • карі з куркою та овочами та рис басматі

два заклади

вартість: 11 доларів

Індійська їжа сподобалася й нагадувала домашню, хоча виявилася недостатньо гострою на смак Джуді, яка в дитинстві жила в Індії.

Четвер, 1 лютого

  • суп на грибному бульйоні,
  • три енергетичні батончики з горіховим маслом,
  • банка кави холодного заварювання Nitro,
  • пряний коктейль з імбиром, лимоном і гострим перцем
  • буряковий хумус з соняшниковим насінням,
  • лимонад,
  • упаковка з пітами та тортільями

два заклади

вартість: 16 доларів

Один із закладів Джуді знайшла, шукаючи в застосунку опцію «алкоголь». Заклад зазначав, що сюрприз-пакет іноді може містити алкоголь. Але, як виявилося, не цього разу.

П’ятниця, 2 лютого

  • рис, шаурма з бараниною, хумус, салат і гострий соус

один заклад

вартість: 6 доларів

Велика й дуже смачна порція їжі, зауважує Джуді.

Субота, 3 лютого

  • приблизно кілограм палтуса

один заклад: рибний ринок

вартість: 4 долари

Джуді вважає це найкращою здобиччю тижня, враховуючи ціну. Чимало ресторанів використовують філе риби, а кістлявіші частини лишаються, хоча вони ароматніші та містять більше жиру, тому не пересихають при приготуванні.

Підсумовуючи свій досвід, Джуді найбільше засмутилася через велику кількість пластикових контейнерів.

Також страви, які пропонуються у застосунку, містять забагато вуглеводів. Втім, можливо, ці вуглеводи спалюються, якщо ходити за пакунками до магазинів пішки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button