Журналістка тиждень харчувалася залишками їжі з ресторанів. Що з цього вийшло?
Найкращою здобиччю тижня виявився кілограм палтуса за чотири долари.
Найкращою здобиччю тижня виявився кілограм палтуса за чотири долари.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24971 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Жителька Нью-Йорка і журналістка Джуді ДіМелло тиждень харчувалася залишками їжі, які розпродаються у застосунку Too Good To Go, пише вона в The New York Times.
Застосунок, про який «Хмарочос» вже розповідав у цьому матеріалі, працює у 17 країнах Європи та Північної Америки та допомагає рятувати від смітника нерозпродані страви та продукти закладів харчування та магазинів.
Чимало хто з семи мільйонів користувачів керується не стільки турботою про довкілля чи економією, скільки азартом: ніколи не знаєш, яка здобич трапиться у пакунках-сюрпризах.
Джуді замовляла пакунки з закладів на Мангеттені та занотовувала, що їй трапилося і скільки коштувало.
Неділя, 28 січня
два заклади
вартість: 11 доларів
Більшість їжі продається саме в «пакунках-сюрпризах», зазвичай наприкінці дня. Джуді визнає, що цей досвід доволі азартний і затягує.
Понеділок, 29 січня
три заклади
вартість: 17 доларів
Купа їжі за такі гроші, вважає Джуді. Найсмачнішими виявилися веганські страви: пампушки та «тунець».
Середа, 31 січня
два заклади
вартість: 11 доларів
Індійська їжа сподобалася й нагадувала домашню, хоча виявилася недостатньо гострою на смак Джуді, яка в дитинстві жила в Індії.
Четвер, 1 лютого
два заклади
вартість: 16 доларів
Один із закладів Джуді знайшла, шукаючи в застосунку опцію «алкоголь». Заклад зазначав, що сюрприз-пакет іноді може містити алкоголь. Але, як виявилося, не цього разу.
П’ятниця, 2 лютого
один заклад
вартість: 6 доларів
Велика й дуже смачна порція їжі, зауважує Джуді.
Субота, 3 лютого
один заклад: рибний ринок
вартість: 4 долари
Джуді вважає це найкращою здобиччю тижня, враховуючи ціну. Чимало ресторанів використовують філе риби, а кістлявіші частини лишаються, хоча вони ароматніші та містять більше жиру, тому не пересихають при приготуванні.
Підсумовуючи свій досвід, Джуді найбільше засмутилася через велику кількість пластикових контейнерів.
Також страви, які пропонуються у застосунку, містять забагато вуглеводів. Втім, можливо, ці вуглеводи спалюються, якщо ходити за пакунками до магазинів пішки.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті