Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: Cristiano Pinto / Unsplash

Жителька Нью-Йорка і журналістка Джуді ДіМелло тиждень харчувалася залишками їжі, які розпродаються у застосунку Too Good To Go, пише вона в The New York Times.

Застосунок, про який «Хмарочос» вже розповідав у цьому матеріалі, працює у 17 країнах Європи та Північної Америки та допомагає рятувати від смітника нерозпродані страви та продукти закладів харчування та магазинів.

Чимало хто з семи мільйонів користувачів керується не стільки турботою про довкілля чи економією, скільки азартом: ніколи не знаєш, яка здобич трапиться у пакунках-сюрпризах.

Джуді замовляла пакунки з закладів на Мангеттені та занотовувала, що їй трапилося і скільки коштувало.

Неділя, 28 січня

  • два контейнери з супом: курячий з рисом і томатний крем-суп,
  • картопляні чипси,
  • фокача-сендвіч із моцарелою, помідорами і грибами,
  • круасан

два заклади

вартість: 11 доларів

Більшість їжі продається саме в «пакунках-сюрпризах», зазвичай наприкінці дня. Джуді визнає, що цей досвід доволі азартний і затягує.

Понеділок, 29 січня

  • круасан,
  • чорничний мафін,
  • шматок безглютенового бананового хліба,
  • дві упаковки заморожених китайських пампушок: одна з кислою капустою і тофу, інша зі свіжою капустою,
  • упаковка тофу зі спеціями,
  • заморожений веганський «тунець» із сої без ГМО,
  • салат із тунцем у лаваші,
  • шість «чайних» мінісендвічів із шинкою та сиром,
  • великий шматок шоколадного торту та шість трубочок каннолі

три заклади

вартість: 17 доларів

Купа їжі за такі гроші, вважає Джуді. Найсмачнішими виявилися веганські страви: пампушки та «тунець». 

Середа, 31 січня

  • дванадцять бейглів із різною начинкою,
  • карі з куркою та овочами та рис басматі

два заклади

вартість: 11 доларів

Індійська їжа сподобалася й нагадувала домашню, хоча виявилася недостатньо гострою на смак Джуді, яка в дитинстві жила в Індії.

Четвер, 1 лютого

  • суп на грибному бульйоні,
  • три енергетичні батончики з горіховим маслом,
  • банка кави холодного заварювання Nitro,
  • пряний коктейль з імбиром, лимоном і гострим перцем
  • буряковий хумус з соняшниковим насінням,
  • лимонад,
  • упаковка з пітами та тортільями

два заклади

вартість: 16 доларів

Один із закладів Джуді знайшла, шукаючи в застосунку опцію «алкоголь». Заклад зазначав, що сюрприз-пакет іноді може містити алкоголь. Але, як виявилося, не цього разу.

П’ятниця, 2 лютого

  • рис, шаурма з бараниною, хумус, салат і гострий соус

один заклад

вартість: 6 доларів

Велика й дуже смачна порція їжі, зауважує Джуді.

Субота, 3 лютого

  • приблизно кілограм палтуса

один заклад: рибний ринок

вартість: 4 долари

Джуді вважає це найкращою здобиччю тижня, враховуючи ціну. Чимало ресторанів використовують філе риби, а кістлявіші частини лишаються, хоча вони ароматніші та містять більше жиру, тому не пересихають при приготуванні.

Підсумовуючи свій досвід, Джуді найбільше засмутилася через велику кількість пластикових контейнерів.

Також страви, які пропонуються у застосунку, містять забагато вуглеводів. Втім, можливо, ці вуглеводи спалюються, якщо ходити за пакунками до магазинів пішки.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button