Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

Вартість основних будматеріалів для реконструкції Дегтярівського шляхопроводу завищена у двічі або й більше, виявили Наші гроші. Кошторис на загальну суму 920 мільйонів гривень не було оприлюднено під час тендеру, і журналісти отримали його на запит зараз.

155 мільйонів гривень витратили на поліуретанову смолу: 2,8 тисячі гривень за кілограм. У Польщі така смола продається по 67-116 злотих, тобто максимум 1,1 тисячі гривень за кілограм — у два з половиною раза дешевше.

115 мільйонів заклали на асфальт — по 7,2 тисячі гривень за тонну. Це на 20% дорожче від цін такого асфальту в інших регіонах.

Арматурну сталь купували по ціні 63,4 тисячі гривень за тонну. Це приблизно на 40% дорожче, ніж в інших закупівлях.

Так само журналісти вважають завищеними ціни на пісок і щебенево-піщану суміш.

Фото: пресслужба КМДА

Поліція також вважає, що службовці Київавтодору привласнили бюджетні гроші на цій реконструкції: матеріали купляли за завищеними цінами, а різницю перераховували на інші рахунки та виводили в готівку. 

Шляхопровід на перетині вулиць Дегтярівської, Теліги та Довженка, збудований 1963 року, був аварійним. Місто вирішило розібрати міст та будувати на його місці новий. Підрядник — компанія «Ростдорстрой».

Наприкінці вересня під час монтажу обвалилися сім балок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button