Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Модель SOR NB 12 у Празі. Фото: Michal Jasný, CC BY-SA 3.0

Столиця Чехії дарує п’ять автобусів SOR українським містам Миколаїв та Буча, повідомляє Празька транспортна компанія DPP.

Це списані автобуси, але ще цілком придатні для використання. Так, Миколаєву дарують три автобуси SOR NB 12 2009 року випуску, які ще цієї зими їздили вулицями Праги. Буча отримає два автобуси SOR BN 2011 року, їх вивели з експлуатації у грудні.

Міські низькопідлогові автобуси SOR NB виготовляє чеський виробник SOR Libchavy з 2008 року. Модель SOR BN має вищу підлогу.

Модель SOR BN. Фото: A7036, CC BY-SA 3.0

Прага передає ці автобуси через неприбуткову організацію «Людина в біді».

З моменту повномасштабного вторгнення DPP передала українським містам 31 транспортний засіб: 15 трамваїв T6A5, п’ять трамваїв T3SUCS, один автобус Karosa B951 та один зчленований Irisbus Citelis 18M — Харкову; два автобуси Irisbus Crossway LE 12.8M Миколаєву тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button