Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Збережемо Солом’янський парк/Telegram

У суботу 2 березня громада Солом’янського району черговий раз зібралася на пікет, щоб зупинити будівництво житлового комплексу CitiZen поруч з ландшафтним парком на вулиці Генарала Шаповала 1-3. Про це повідомили у ГО «Збережемо Солом’янський парк».

Місцеві жителі закликають міністра інфраструктури Олександра Кубракова втрутитися у ситуацію та провести перевірку законності будівництва ЖК.

Фото: Збережемо Солом’янський парк/Telegram

Впродовж трьох років кияни виступають проти робіт на межі зеленої зони, які продовжує забудовник. Активісти зазначають:

«Обвал парку восени, руйнація пішохідних доріжок та екосистеми парку, численні підтоплення прилеглих будинків та аварійно небезпечні роботи на зсувонебезпечній ділянці, будівництво всупереч Генплану Києва та відкриті судові справи – це не повний перелік порушень та подій проти яких виступають кияни».

Фото: Збережемо Солом’янський парк/Telegram

«Хмарочос» розповідав, як нещодавно в парку вирубали ділянку дерев нібито через шкідників, проте відразу почали прокладати лінії електропередач на тому ж місці.

Представники ТОВ «Міськбудальянс», яке відповідає за будівництво біля Солом’янського парку, закликають місцевих жителів не перешкоджати перенесенню високовольтної лінії. Компанія стверджує, що роботи, які ведуться на замовлення ДТЕК Київські електромережі, є цілком законними та спрямовані на забезпечення стабільності електропостачання району.

Також забудовник зазначає, що зведення об’єкта відбувається на призначеній для будівництва ділянці та наголошує, що жодного зеленого насадження в парку забудовником знищено не було.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button