Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23552 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/lambpub

Українка Владислава Крапивка виїхала з Києва після початку повномасштабного вторгнення до Великої Британії та наново відкрила паб у валлійському Ньюпорті, повідомляє BBC News.

Владислава вивезла свого молодшого сина. Інші два сини навчаються у вишах і досі живуть в Україні. Жінка не бачилася ані з ними, ані з батьками щонайменше від початку великої війни. Прибувши до Ньюпорта, вона спершу працювала помічницею вчительки у місцевій школі, потім перекладачкою для військових.

160-річний паб The Lamb («Ягня»), один із найстаріших у місті, був однією з перших речей, на які вона звернула увагу.

«Центр Ньюпорта виглядає занедбаним, я хотіла би змінити ситуацію, тут багато людей, які важко працюють, і їм потрібно місце тут, у центрі, де вони могли б зайти в невеликий паб із гарним обслуговуванням», — каже Владислава.

Заклад зачинився у 2023 році. У Києві родина Владислави володіла пабом, але керувати закладом в Україні — дещо інакший досвід. Так, у київських пабах немає такої культури постійних відвідувачів, як у Британії, й нечасто гості балакають із барменом.

Вона витратила 25 тисяч фунтів на ремонт у приміщенні, що є пам’яткою. Гроші допомогли зібрати друзі. Паб відкрили у день святого Давида, першого березня.

У The Lamb пропонують крафтовий ель, лагер, сидр і міцні напої, вироблені у Вельсі та Великій Британії. Є й деякі напої з України. Так, одну пляшку горілки навіть не продають, бо її виготовили на заводі, якого вже не існує, а територію, де його розташовано, окупували росіяни. Ще є пляшка з заводу в Бахмуті, що виробляв ігристі вина.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button