Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: facebook.com/rihert.and.park

Висотність житлового комплексу Ріхерт&Парк, який компанія A Development збирається збудувати на території історичної броварні Ріхерта на Подолі, оскаржуватимуть в суді. Позов подав антизабудовний активіст Олександр Дядюк.

Державна архітектурно-будівельна інспекція зареєструвала дозвіл на будівництво фірмою «Керамблоки-інвест» житлового комплексу на розі вулиць Кирилівської та Нижньоюрківської за кілька тижнів до завершення своєї діяльності.

Дядюк вказує, що ділянку площею понад 10 гектарів розташовано в центральній планувальній зоні, у Центральному історичному ареалі, в охоронній зоні пам’ятки «Історичний ландшафт Київський гір та долини Дніпра» та в межах охоронної зони пам’ятки «Лиса гора». На цій території нове будівництво обмежується 15-метровою висотністю.

Однак дозвіл видано на будівництво семиповерхового житлового будинку, що перевищує дозволену висоту.

На думку позивача, історико-містобудівного обґрунтування, на яке нібито спирався Департамент архітектури, видаючи МУО, «не існує в природі». Загалом, наголошує він, з усього переліку необхідних документів у замовника будівництва є лише дозволи на здійснення земляних робіт.

A Development презентувала проєкт реконструкції заводу та будівництва ЖК з будинками висотою від семи до 12 поверхів, тобто до 42 метрів. Сам пивзавод планують реставрувати та перетворити на мультифункціональний комплекс із супермаркетом, фудхолом, коворкінгом і фітнес-клубом. Головний архітектор — Андрій Пашенько.

Візуалізація проєкту забудови

Девелопер запевняє, що має документи, на підставі яких може будувати до 60 метрів, але готовий піти на компроміс і обмежити висотність забудови 36 метрами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button