Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: UM Łódź

У самому центрі польського міста Лодзь триває реконструкція простору, в який входять сквер Відьмака та площа Паризької комуни, повідомляє WhiteMad.


Те, як виглядала площа Паризької комуни до початку реконструкції. Фото: Zorro2212, CC BY-SA 3.0

Назву скверу дали у 2018 році на честь персонажа фантазійної літературної саги Анджея Сапковського, мешканця Лодзі, якому якраз тоді виповнилося 70 років. За романами знімали серіали та розробили комп’ютерні ігри. У міськраді пояснили, що Відьмак боровся з чудовиськами, тож і захищамтиме місто.

Фото: UM Łódź

Площу та сквер роблять зеленішими та інклюзивнішими. Простір буде без бордюрів, з великою кількістю місць для сидіння та відпочинку. Дерева підсвітять.

Фото: UM Łódź

Деякі елементи відсилатимуть до романів про Відмака, що розраховано на місцевих і приїжджих шанувальників.

На площі розмістять три невеликі павільйони: з закладом харчування, громадською вбиральнею та інформаційним центром. Також встановлюють дитячий майданчик.

Фото: UM Łódź

Завершити реконструкцію планують у квітні.

Візуалізації проєкту:

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button