Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Департамент транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради

Міська влада Вінниці запровадила деякі покращення доступності трамваїв для маломобільних людей вже за два тижні після виходу чергового випуску «Відвал ніг», повідомляє ГО «Пасажири Києва».

Шоу запустив ветеран Олександр Терен, який втратив ноги у боях за Харківщину. Він має протези, а також пересувається на колісному кріслі, щоб протестувати інклюзивність у різних містах України. Вже виходили випуски про Львів і Вінницю.

Скриншот із відеорепортажу каналу ВітаТБ

У Вінниці блогер зауважив такі складнощі в користуванні вінницьким трамваєм:

  • розклад не зовсім зрозумілий;
  • не вдалося сісти у трамвай, бо приїхав неінклюзивний вагон. Річ у тому, що доступні трамваї, згідно з розкладом, не працювали у вихідні;
  • на колісному кріслі незручно їхати тактильною розміткою. Є перешкоди для незрячих людей;
  • на цій же зупинці довелося півтори години чекати автобуса.
Фото: Департамент транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради

Відеоблог вийшов 13 лютого, а вже 29 лютого Департамент транспорту та міської мобільності Вінницької міськради повідомив про збільшення випусків низькопідлогових трамваїв і оновлення дизайну розкладів.

Відтоді збільшили кількість інклюзивних трамваїв на маршрутах, зокрема в суботу та неділю. Щоденно на маршрутах №1 ,2, 4 і 5 курсуватимуть шість низькопідлогових VinWay місцевого виробництва, обладнаних платформою та відкидним пандусом. Інтервал скоротили.

Розклади оновили на всіх трамвайних зупинках. Низькопідлогові трамваї з пандусом позначено окремою рамочкою. До паперових розкладів на зупинках також додали є QR-код із посиланням на електронний графік.

Фото: Департамент транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради

Наразі Вінниця має на балансі 144 трамваїв, з яких дев’ять — низькопідлогові VinWay.

Крім того, Вінницька міськрада на свої сторінці у фейсбуці повідомляє про вихід на маршрути №5 і №3 двох нових інклюзивних тролейбусів VinLine.

Фото: facebook.com/Vinnytsia

Днями встановили підйомник для маломобільних людей у музеї-садибі Пирогова.

Фото: facebook.com/Vinnytsia

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button