Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/dostupnoukraine

ЛУН Місто разом із громадською організацією «Безбарʼєрність» запускають детальний чеклист безбар’єрності закладів.

Кожен зможе перевірити, наскільки доступна його кав’ярня під домом, супермаркет чи аптека та залучити експертів до адаптації простору.

Дані нанесуть на загальноукраїнську мапу «Місто без меж» у відкритому доступі. Таким чином, мапа міститиме найбільшу базу даних щодо рівня доступності закладів, публічних просторів, міської інфраструктури, житлових будинків в одному місці.

В онлайн-опитувальнику зібрано найважливіші складові архітектурної доступності. Чеклист закликають заповнювати як користувачів, так і представників закладів.

«Безбар’єрність важлива для кожного з нас. Коли ти втомлений ідеш додому з пакунками з супермаркету, класно мати ліфт в під’їзді, освітлення у дворі та не мати зайвих бордюрів. Коли ти молода мама з дитячим візком, просто чудово мати можливість зайти в кав’ярню під домом так, щоб не зірвати спину та не збудити дитину», — зауважує Анна Денисенко, кураторка проєкту ЛУН Місто.

Представники закладів, які хочуть зробити простір безбар’єрним, можуть звернутися на пошту [email protected].

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button