Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Tom Barrett / Unsplash

Лише чверть переходів у центрі Києва відповідають вимогам доступності — такого висновку дійшли студенти кафедри економічної та соціальної географії Університету імені Тараса Шевченка. Дослідження провели під час практики у Центрі організації дорожнього руху.

Загалом перевірили кожен підхід до 959 пішохідних переходів (1918 підходів відповідно) — чи відповідають вони сучасним вимогам безбар’єрності та інклюзивності.

  • 25% пішохідних переходів повністю відповідають сучасним вимогам інклюзивності: є нормативне заниження та тактильна плитка;
  • 27% є частково доступними і потребують усунення недоліків;
  • 48% підходів взагалі не відповідають вимогам.

На 212 заниженнях переходів тактильна плитка в поганому стані.

Дослідники зазначають, що в багатьох місцях комунальники намагалися занизити переходи, однак із 2020 року нові норми доступності вимагають занижувати перехід в один рівень з тротуаром або проїзною частиною, й принаймні висота не має перевищувати два сантиметри.

Також зафіксували лише дев’ять острівців безпеки та вісім підвищених переходів, що не є достатнім для центру жвавого мегаполіса.

За результатами дослідження створили мапу доступності.

Інфографіка за районами:

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button