Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: instagram.com/balbekus

Balbek Bureau розпочинає роботу над відновленням будівлі колишньої поліклініки, розташованої на Рейтарській 15, повідомив засновник бюро Слава Балбек.

Модерністську будівлю збудували 1986 року за проєктом Авраама Мілецького та Володимира Шевченка. Комплекс призначався для Спілки письменників і включав шестиповерховий будинок у формі «драбини до неба», — який зараз зібралися відновлювати, — та невелику круглу будівлю у дворі.

Останню відновили у 2021 році та переоблашували під фудмаркет Рейтарська Circle, який вважається успішним прикладом реконструкції та ревіталізації. Головна ж будівля продовжувала руйнуватися: кілька років тому там обвалилися парапети верхніх балконів, співавтор оригінального проєкту Володимир Шевченко стверджував, що це навмисно зробив власник.

Зараз Шевченко консультуватиме Balbek Bureau під час роботи над відновленням будівлі.

Замовником ревіталізації стала одеська компанія TOKI, яка розвиває проєкти у сфері гостинності. Над проєктом також працюватимуть дизайнери інтер’єрів NUMO.

«Після ревіталізації будівля виконуватиме одразу кілька функцій — TOKI House об’єднає пекарню, галерею, лекторій, апарт-готель і бістро», — повідомляє Балбек.

Як видно з опублікованих візуалізацій, оригінальний вигляд будівлі планують зберегти повністю.

Фото: instagram.com/balbekus

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button