Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Чернівці та Сучаву планують сполучити залізничною колією європейського зразка, повідомив голова обладміністрації Руслан Запарнюк.

Сучава — транспортний хаб у Румунії, розташований приблизно на тій же відстані від кордону, що й Чернівці по інший бік. Зараз подорожні змушені пересідати у кращому разі на автобуси, у гіршому — на тісні незручні маршрутки, щоб перетнути кордон.

Цей проєкт посадовець анонсував під час презентації завершення реконструкції по обидва боки прикордонного пункту Порубне–Сірет.

Надалі будуватимуть найбільшого пункту пропуск для великовагового транспорту в селі Біла Криниця на кордоні з Румунією. Вже підготували проєктну пропозицію.

Нагадаємо, цьогоріч почнеться будівництво євроколії від кордону з Польщею до Львова. Колію європейської ширини 1435 мм вирішили прокладати від Мостиськ до залізничної станції Скнилів, на околиці міста, неподалік аеропорту.

Торік Єврокомісія опублікувала концепцію сполучення євроколіями українських міст із польським Краковом, румунськими Яссами та молдовським Кишиневом. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button