Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: «Київзеленбуд» 

На бульварі Тараса Шевченка з’явилося 30 нових тополь, які не викликають алергічної реакції. Дерева висадили за підтримки КО «Київзеленбуд», видавництва «Юридична практика» та меценатів.

Фото: «Київзеленбуд» 

Цей сорт тополь походить з Північної Італії. Дерева швидко зростають та мають добре розвинену кореневу систему. Проте найголовнішою перевагою є стійкість до міських умов, адже воно поглинає велику кількість вуглекислого газу та пилу, а його листя здатне приглушувати шум та зволожувати повітря.

Команда «Юридичної практики», спільно з партнерами, уже протягом чотирьох років долучається до озеленення Києва у річницю свого заснування.

Як зазначає «Київзеленбуд», минулого року завдяки допомозі меценатів у столиці висадили майже 400 дерев, а також близько тисячі кущів і злакових рослин.

У 2015 році КМДА підняла питання заміни потенційно небезпечних дерев у місті. Киянам пропонували проголосувати за заміну тополь, під час цвітіння яких пух може викликати алергію та завдавати незручності. Але тоді проти знищення виступили екологи.

Раніше «Хмарочос» розповідав історію бульвару Шевченка, на якому тополі з’явилися ще у 1842 році. Пізніше алея з унікальними деревами стала справжньою візитівкою Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button