Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23488 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Суспільне Луцьк

Військовий, який втратив обидві ноги в боях на Херсонщині та пересувається на колісному кріслі, домігся ремонту дороги у своєму селищі Головне на Волині, повідомляє Суспільне.

Рік тому 28-річний Дмитро Сливець, ветеран АТО та повномасштабної війни, разом із дружиною купив хату та оселився в Головному. Заснував бізнес із виробництва воріт, планує також виготовляти бруківку та бордюри.

Від його будинку до асфальтованої дороги тягнеться ґрунтівка. Шлях крізь багно та калюжі він не може подолати ані на візку, ані на протезах. «З хати до магазину можу проїхати лише на своєму позашляховику, який переобладнав під свої потреби, бо колеса крісла колісного грузнуть в болоті», — розповів Дмитро.

Жителі ніяк не змогли зібратися побудувати вулицю, і саме те, що Дмитро не може проїхати, спонукало їх допомогти. Вже третій тиждень працюють над ремонтом дороги. Наразі витратили 25 тисяч гривень, частину витратив Дмитро з власної кишені, частину зібрали односельці.

«Ми теж трошки включилися, завезли 60 тонн щебеню, я думаю, ще завеземо, — додає селищний голова Микола Демедюк. — Бюджет громади обмежений, дохідна частина складає 15 мільйонів. Щоб зробити дорогу на цій вулиці треба щонайменше два мільйони гривень».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button