Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація

Команда архітекторів зі Львова на чолі з викладачкою Харківської школи архітектури Ольгою Криворучко здобула першу премію за проєкт реставрації Кушнірської башти, пам’ятки ХVI-XVIII століть, у Кам’янець-Подільському.

Концепція передбачає мінімальні втручання в існуючий об’єм і використання автентичних будівельних матеріалів. Покриття замінять на керамічну дахівку, а втрачені місця засклять, що буде підкреслювати, що це реставрація, а не повне відтворення.

Будівлю планують використовувати як виставковий, музейний і конференційний простір. На першому поверсі пропонують розмістити кафе, читальну залу з буккросингом, гардероб і вбиральні. Цей поверх може також використовуватися як укриття.

Основну експозицію розташують на другому поверсі. На третьому поверсі передбачено залу віртуальної реальності, де буде відтворено сцени давнього міського побуту тощо. На четвертому поверсі розмістять невелику кінозалу для 25-45 осіб, де крім кінопоказів можна влаштовувати вистави, проводити дискусійні клуби тощо.

П’ятий поверх — це конференц-зала приблизно на 100 відвідувачів. Її можна розділити на два менші приміщення і зону для кейтерингу. На шостому буде кафе з антресоллю, верхньою інсоляцією та оранжереєю.

У проєкті враховано вимоги до інклюзивності, зокрема передбачено облаштування ліфта.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button