Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Данський фонд готується збудувати у Чернігові житловий комплекс на 410 квартир для тих, хто втратив власні оселі внаслідок російського вторгнення, повідомляє пресслужба міської ради.

Планують звести сім житлових будинків і дитячий садок на 200 місць. Чернігівька міськрада вже виділила земельну ділянку в мікрорайоні Масани.

Усі квартири після будівництва стануть власністю громади міста. Їх розподілятимуть між чернігівцями та переселенцями, які втратили житло.

Вимога данців — будинки мають бути екологічні та енергоефективні.

Гроші надасть данський «Фонд за відбудову України». Попередньо, може йтися про 20-25 мільйонів євро, але точніші цифри буде відомо після розробки проєкту.

«Станом на зараз, і для нас, і для всієї України, це найбільша приватна інвестиція у відбудову. Мені дуже симпатична позиція данської сторони, що вони вирішили не чекати завершення війни, а в прикордонному Чернігові вже почати реалізовувати такий проєкт, тому що у людей немає можливості чекати роками», — зауважив Олександр Ломако, який наразі виконує обов’язки міського голови.

Міська компанія Чернігівбудінвест уже підписала угоду про співпрацю. У перемовинах бере участь посольство Данії. Почати будівництво збираються в лютому 2025 року, а завершити — в липні 2027-го.

Плани збудувати такий житловий комплекс вперше оголосили влітку минулого року. Тоді інвестором мала виступити данська компанія Rockwool. Однак НАЗК оголосив її міжнародним спонсором війни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button