X

Данці збудують у Чернігові комплекс соціального житла

Данський фонд готується збудувати у Чернігові житловий комплекс на 410 квартир для тих, хто втратив власні оселі внаслідок російського вторгнення, повідомляє пресслужба міської ради.

Планують звести сім житлових будинків і дитячий садок на 200 місць. Чернігівька міськрада вже виділила земельну ділянку в мікрорайоні Масани.

Усі квартири після будівництва стануть власністю громади міста. Їх розподілятимуть між чернігівцями та переселенцями, які втратили житло.

Вимога данців — будинки мають бути екологічні та енергоефективні.

Гроші надасть данський «Фонд за відбудову України». Попередньо, може йтися про 20-25 мільйонів євро, але точніші цифри буде відомо після розробки проєкту.

«Станом на зараз, і для нас, і для всієї України, це найбільша приватна інвестиція у відбудову. Мені дуже симпатична позиція данської сторони, що вони вирішили не чекати завершення війни, а в прикордонному Чернігові вже почати реалізовувати такий проєкт, тому що у людей немає можливості чекати роками», — зауважив Олександр Ломако, який наразі виконує обов’язки міського голови.

Міська компанія Чернігівбудінвест уже підписала угоду про співпрацю. У перемовинах бере участь посольство Данії. Почати будівництво збираються в лютому 2025 року, а завершити — в липні 2027-го.

Плани збудувати такий житловий комплекс вперше оголосили влітку минулого року. Тоді інвестором мала виступити данська компанія Rockwool. Однак НАЗК оголосив її міжнародним спонсором війни.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту