X

«Місто в місті» – в Гаазі зведуть екологічний будинок з вертикальними районами

Візуалізація: levs.nl

Архітектурна студія LEVS architecten виграла тендер на проєктування нової житлової вежі у нідерландському місті Гаага. 115-ти метрова будівля Binck Blocks спроєктована як вертикальний район з шістьма окремими секціями та різними типами житла.

Комплекс буде поділений на шість мікрорайонів з унікальними рисами. Наприклад, у сімейному кварталі планується дитячий ігровий майданчик, а у більш тихій секції зроблять вихід на спеціально облаштовану територію з видом на місто. Поєднання різноманітних приватних і колективних просторів, спільного для всієї вежі парку на даху та громадського цокольного приміщення дасть кожному мешканцю можливість змінювати середовище відповідно до своїх потреб.

Візуалізація: levs.nl

Архітектура будівлі поєднуватиме індустріальну та природну естетики. Адже велика увага під час проєктування житлового комплексу приділялася екологічності: рослинність збиратиме та фільтруватиме дрібні частинки пилу, а зелені фасади пом’якшуватимуть тепловий стрес і загалом сприятимуть комфортному самопочуттю людей.

Візуалізація: levs.nl

На думку архітекторів, сприйняття будівлі як екосистеми допомагає втілити питання біорізноманіття в конкретні дизайнерські рішення. Наприклад, громадські зелені зони дозволять відпочивати мешканцям на природі. Також у Binck Blocks планують зробити систему збирання дощової води.

Схема: levs.nl

Цікавим елементом одного з кварталів стануть вбудовані на зовнішніх фасадах місця для гніздування кажанів.

Більше інформації про майбутній житловий комплекс дізнавайтеся на сайті архітектурної студії.  

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту