Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спеціалісти з офісу міського розвитку Urban Reform презентували урбан-візію Охтирки — документ, що визначає концептуальні межі подальшого розвитку цього міста в Сумській області.

Візія включає в себе, зокрема, просторовий план розвитку міста. Він торкається питань екології, природи, публічних просторів, покращення мобільності, розвитку забудови та перших пілотних проєктів.

У проєкті використали дані, зібрані під час дослідження Охтирки. Вони є у вільному доступі.

«Головним результатом нашої роботи ми вважаємо об’єднання громадян навколо ідей, формування спільного майбутнього, взаємодія та пошук спільних рішень», — зазначає Олександра Нарижна, архітекторка та урбаністка та голова ГО Urban Reform.

Над візією працювала міждисциплінарна команда: урбаністи, соціологи, архітектори, дослідники, фахівці з планування міст, екології, соціології, транспорту, економіки, ландшафтного планування, розвитку культури.

Крім мешканців і муніципальних посадовців Охтирки, документ може зацікавити загалом спеціалістів із відбудови міст, архітекторів, містопланувальників тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button