Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23504 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Вулиця Мільтон. Фото: paris.fr

У столиці Франції триває міська ініціатива «вулиця до школи» — ділянки поряд із навчальними закладами роблять пішохідними і загалом безпечнішими для дітей. Крім того, метою є зменшення забруднення повітря автомобілями та шумового забрудення.

Бульвар Ляморісьєр. Фото: paris.fr

Звільнений від автомобілів простір озеленюють, встановлюють ігрові елементи для дітей тощо. Деякі вулиці вимостили світлою бруківкою, яка менше вбирає тепло.

Вулиця Фердінан де Флокон. Фото: paris.fr

Навіть там, де вулиці не перекривають бар’єрами, наприклад, через необхідність залишити доступ безпосередньо мешканців будинків на автівках, — пішоходи мають пріоритет руху.

До: вулиця де ля Провіданс. Фото: paris.fr
Після: вулиця де ля Провіданс. Фото: paris.fr

Станом на листопад 2023 року вже зробили тихішими понад 200 ділянок вулиць. Це значить, що убезпечили території поряд з майже половиною міських дитсадків і шкіл. До 2026 року зміни мають торкнутися 300 вулиць Парижа.

До: вулиця Фердінан де Флокон. Фото: paris.fr
Після: вулиця Фердінан де Флокон. Фото: paris.fr
Вулиця Філіпп де Жирар. Фото: twitter.com/EmmanuelSPV

У Парижі також облаштовують нові велосмуги і велодоріжки. Жваву автомагістраль — вулицю Ріволі — майже повністю віддали велосипедистам. У цій новині можна подивитися фото, як змінюються паризькі вулиці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button