Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київська міська прокуратура

Прокуратура через суд повернула столиці землі ландшафтного заказника місцевого значення «Совська балка», де підприємці незаконно звели ресторан.

Вартість земельної ділянки на вул. Петра Радченка, яка входить до складу заказника та знаходиться у межах прибережної захисної смуги екопарку Совські ставки та струмка в історичній місцевості Балка Проня, сягає понад 390 мільйонів гривень.

На цій території підприємці збудували ресторан з порушенням вимог земельного законодавства та незаконно зареєстрували право власності на заклад.

Фото: Київська міська прокуратура

У листопаді 2023 року Господарський суд Києва погодився з доводами прокурорів та зобов’язав власників повернути земельну ділянку столичній громаді. Перед цим території повинні привести у належний стан шляхом знесення самовільно зведених будівель.

Тоді підприємці вирішили оскаржити вирок, подавши апеляцію. Але Північний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення, яке набрало законної сили та підлягає виконанню.

Наразі прокуратура вживає заходи для приведення ділянки природно-заповідного та водного фондів у належний стан.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button