Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
2024 рік. Фото: Наталка Діденко

Прохід від київського ТРЦ Gulliver до входу в метро «Палац спорту» перебуває у приватній власності. Ділянка на Спортивній площі, що простягається вздовж парковки, позначена написами «Приватна власність».

Київрада передала ділянку 8000000000:76:058:0013 площею понад 1100 квадратних метрів у 2008 році, за головування Леоніда Черновецького.

Згідно з Генпланом, ділянка належить до території громадських будівель і частково — до вулиць і доріг.

2024 рік. Фото: Наталка Діденко

У 2012 році землю придбала фірма «Три О», яка володіє й торговельним центром Gulliver. Деякий час землю здавали в оренду для паркування, але зараз паркуватися заборонено.

Фото 2021 року

У Департаменті територіального контролю КМДА сайту ТСН.ua повідомили, що знають про ситуацію з ділянкою на Спортивній площі, планують викупити цю землю та облаштувати тротуар — у 2021 році в Київраді було зареєстровано відповідний проєкт рішення.

У проєкті зазначено, що якщо власник не погодиться на викуп ділянки, Департамент земельних ресурсів має вжити заходів для примусового відчуження.

Фото 2021 року

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button