Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Центр реабілітації на Харківському шосе, 156. Фото: Олексій Самсонов / «Вечірній Київ»

У столиці 26 квітня відбудеться воркшоп від організації Big City Lab, на якому обговорять проблеми доступності просторів для реабілітації в Україні. Також учасники отримають у подарунок посібник «Альбом безбар’єрних рішень».

Захід проходитиме у безбар’єрному та pet-friendly просторі. Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Точну адресу локації зареєстровані учасники отримають на електронну пошту.

На інтерактивних заняттях навчатимуть створювати комфортні та інклюзивні простори, бачити порушення в організації просторів і розуміти як це виправити, розбиратися у нормах безбар’єрності та принципах універсального дизайну, а також реалізовувати рекомендації посібника. Після проходження воркшопу всі учасники отримають сертифікати.

Під час офіційної частини заходу розглядатимуть найпоширеніші проблеми доступності реабілітаційних закладів в Україні та стратегії держави у цьому питанні. Обговорення проходитиме спільно з МОЗ, радницею-уповноваженою президента з питань безбар’єрності, а також представниками Посольства Швейцарії в Україні та Світового банку.

На панельній дискусії учасники шукатимуть відповіді що ж заважає реалізувати кращі практики доступності в Україні та розглядатимуть проблеми, з якими стикаються пацієнти, військові, лікарі та фахівці з реабілітації.

Посібник «Альбом безбар’єрних рішень» розробила команда урбан-бюро Big City Lab спільно з Міністерством охорони здоров’я, у межах флагманського проєкту «Розвиток системи реабілітаційної допомоги».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button