Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Olena Bohovyk / Unsplash

Плату за паркування в Києві повертають у понеділок, 22 квітня. Її відновлено за рішенням суду, повідомляє пресслужба КМДА.

Плату за паркування вчергове призупиняли 21 лютого. Тоді інший суд скасував рішення КМДА щодо тарифів, які Антимонопольний комітет вважає завищеними. Перед тим плату скасовували у квітні 2023 року та повертали наприкінці липня. Зараз плату повертають із тими самими тарифами.

Так, вартість паркування, як і раніше, залежить від зони міста і становить:

  • 1 зона, центральні вулиці навколо вул. Хрещатик — 35 грн/год;
  • 2 зона, великий центр від Шулявки до Печерська — 25 грн/год;
  • 3 зона, решта міста — 5 грн/год.

Паркування на муніципальних майданчиках платне лише в будні з 8:00 до 22:00. В інший час у будні та протягом дня в суботу й неділю паркування безкоштовне.

Оплатити послугу можна у мобільному застосунку Київ Цифровий, карткою, через Apple Pay чи Google Pay. На муніципальних паркінгах не приймають оплату готівкою.

Під час повітряної тривоги інспектори з паркування не штрафують водіїв і не здійснюють евакуацію автомобілів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button