Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: magzter.com

Британський художник Енді Лік переїхав до Буенос-Айреса, щоб зекономити на оренді житла. Перельоти до Великої Британії по роботі коштують йому дешевше, ніж винаймати квартиру в Лондоні, повідомляє The Guardian.

38-річний чоловік, колишній артдиректор у рекламній агенції, став відомим завдяки проєкту «Записки незнайомцям»: повідомлення, які він розклеював на вулицях понад двадцяти британських і європейських міст.

Фото: instagram.com/notestostrangers

Він сплачував 1000 фунтів на місяць лише за кімнату у квартирі в лондонському районі Брікстон, яку ділив з іншими мешканцями. Після того, як власник підняв оренду та фактично вигнав його з помешкання, йому довелося деякий час ночувати на диванах, а то й навіть на підлозі у знайомих.

Винайняти нове житло виявилося художнику не по кишені, адже вартість оренди в Лондоні лише за останній рік зросла на 11,2%. В середньому лондонці стали платити за винайм житла на 2,5 тисячі фунтів більше в річному вимірі.

Велика кількість людей переїжджає з Лондона до дешевших міст, таких як Глазго і Манчестер. Однак ситуація складна скрізь: офіційно зростання оренди по всій Британії склало рекордні 9,2%, це найбільший стрибок цін від 2015-го. Лік вирішив не дріб’язкувати й переїхав за 11 тисяч кілометрів.


Буенос-Айрес. Фото: Sasha • Stories / Unsplash

У столиці Аргентини Лік сплачує за квартиру 400 фунтів на місяць. Він літає до Великої Британії по роботі приблизно раз на два місяці. Переліт недешевий, та все одно коштує менш, ніж, наприклад, місячний проїзний на електричку з Брістоля до Лондона.

«Це виходить набагато дешевше, ніж жити в Лондоні, бути в постійних клопотах і не мати змоги прогодувати себе», — каже художник.

В Аргентині британець працює над документальним фільмом про місцеву рок-групу Los Titeres, яка намагається займатися творчістю на тлі боротьби за щоденне виживання в умовах економічної кризи. Ціни у країні зросли на 50% лише за три місяці. Музиканти мусять віддавати більшість свого часу роботі в офісі та не мають змоги робити якісні записи.

«Це неможлива ситуація, коли продукти стають удвічі дорожчими, — розповідає Лік. — Як виживати? Це гіперболізована версія того, що відбувається у Британії. Я ходив на закупи з вокалісткою і вона все підраховувала в голові. Ходити по супермаркету просто боляче».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button