Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Elena Mozhvilo / Unsplash

Київрада скасувала рішення про розробку нового Генплану-2025 та повертається до розробки змін до старого Генплану, затвердженого у 2002 році й наразі чинного, повідомляє КиївВлада.

У пояснювальній записці до проєкту рішення про зміни до чинного документу вказано, що, згідно з чинним законодавством, строк дії генерального плану населеного пункту не обмежується.

Також Київрада скасувала й рішення про розробку плану зонування території Києва. Вказано, що плани зонування окремих територій столиці можуть затверджуватись змінами в Генплан.

Розробка нового Генплану супроводжувала критикою з боку архітекторів, екологів, антизабудовних активістів тощо. Крім того, запущена ще за головування Леоніда Черновецького, вона розтягнулася на роки.

Видання вважає, що розробка нового документу дозволяла посадовцям ігнорувати вимоги чинного Генплану, лобіюючи інтереси забудовників: «Скориставшись тим, що скоро нібито з’явиться новий, сучасний і гарний Генплан Києва, в КМДА почали погоджувати будь-яку комерційну забудову там, де чинним Генпланом земля була заброньована під нові дорожні розв’язки, мости та тунелі, промислові та паркові зони тощо».

Посилаючись на ще не затверджений проєкт Генплану, в КМДА почали масово видавати містобудівні умови та обмеження на проєктування комерційних забудов.

«Дуже хочеться, щоб за даремні витрати бюджетних коштів на розробку нового Генплану хтось поніс відповідальність», — зазначає ексзаступник начальника Департаменту містобудування КМДА Віктор Глеба.

За його підрахунками, з 2016 року Київгенплан видав забудовникам близько трьох тисяч листів на підтвердження того, що наміри забудови відповідають майбутньому, хоч ще й не затвердженому Генплану.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button