Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Vladimir Pavlovich

За 2023 рік майже всі національні театри заробили більше коштів, ніж у 2021 році. Винятком став лише Одеський національний академічний театр опери та балету. Аналітика YC.Market свідчить, що театри не просто повернули довоєнний попит, а навіть перевищили його.

Найбільший дохід отримав Національний академічний театр опери та балету ім. Т. Шевченка у Києві. Його заробіток склав понад 53 мільйони грн. На другому місці опинився ще один столичний театр – драмтеатр ім. І. Франка, з майже 46 мільйонами чистого доходу. А ось третє місце посіла Львівська опера, з заробітком 31,5 мільйони грн.

Інфографіка: YC.Market

У державній та комунальній власності в Україні, за інформацією станом на 2017 рік, перебувають 113 театрів. Усі національні театри отримують пряме фінансування з держбюджету. У 2023 році, лише за програмою «Фінансова підтримка національних театрів», держава виділила понад 1,3 млрд грн.

За даними YC.Market, найбільше коштів минулого року отримав київський театр опери та балету ім. Т. Шевченка – понад 322 млн грн, а найменше Франківський драмтеатр – майже 45 млн грн.

Інфографіка: YC.Market

Більшість отриманих від держави коштів театри спрямовують на зарплатню співробітників та сплату податків. Ще частина йде на комунальні послуги. І лише декілька відсотків – на нове обладнання чи оновлення декорацій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button