Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Студія світлового дизайну Kabluka Light & Digital Sculptures підсвітила фасад художнього музею у Дніпрі інсталяцією «Душа». Мета артпроєкту — звернути увагу на музейні колекції та відсвяткувати 110-річний ювілей.

Художній музей у Дніпрі — один із найстаріших в Україні. В його колекції приблизно 10 тисяч творів місцевих та іноземних митців XVI–XXI століття: від сакрального малярства козацького бароко до модерністського живопису Олександра Мурашка й Олександри Екстер і до андеграундної спадщини товариства «Степ» і гурту художників «Огрінського кола». Особливо цінною є колекція творів петриківського розпису.

Для інсталяції «Душа» розробили кастомні скляні фільтри зі спеціальним каустичним лазером з рухомими механізмами. Інсталяція працює завдяки спеціальному програмному забезпеченню, яке шляхом руху світла створює неповторні комбінації заломлень, подібні до тих, що ми бачимо в природі: заломлення світла у воді, відбиття, веселка.

Інсталяцію демонструватимуть щовечора з 20:00 від 29 квітня, і до 26 травня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button