Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Вікторія Ші. Фото: пресслужба МЗС

Міністерство закордонних справ презентувало нову речницю, створену з використанням штучного інтелекту.

Вікторія Ші — цифрова особа, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для журналістів.

Прототипом стала реальна людина — українська співачка і блогерка Розалі Номбре. Вона безкоштовно погодилася взяти участь у проєкті, дозволивши відзняти та оцифрувати її. Цим займалася команда ГО The Game Changers за сприяння ГО Nazovni Tech.

Розалі Номбре. Фото: instagram.com/rosali_kovbasa

Заяви Вікторії Ші захищатимуть від підробок за допомогою розміщення на відео QR-коду, який веде на текстову версію того ж самого коментаря на офіційній сторінці МЗС.

«Використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування — це насамперед економія часу та ресурсів МЗС», — пояснює міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Українська дипломатія робить технологічний стрибок, якого досі не зробила жодна дипломатична служба в світі», — додає він.

Бум штучного інтелекту почався з запуском у листопаді 2022 року ChatGPT, здатного обробляти великі масиви даних і генерувати тексти в режимі діалогу.

UneeQ розробила анімованих «цифрових людей», яких можна використовувати як представників компаній з обслуговування клієнтів на веб-сайтах компаній.

Китайська агенція «Сіньхуа» використовує як телеведучу віртуальну особу Сінь Сяомей. Вона займається оглядом головних політичних подій.

Авіакомпанія Qatar Airways віднедавна використовує Саму — анімовану бортпровідницю, яка відповідає на запитання на сайті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button