Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23644 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Dmitriy Frantsev / Unsplash

Фундація Нормана Фостера оголосила конкурс на відбудову ділянки в харківському районі Північна Салтівка.

Конкурс спрямований на одну зону міста, але на ній розташовано зразки п’яти різних типів житлової забудови. Таким чином напрацювання можна буде використати для відбудови не лише інших районів Харкова, але й інших українських міст.

Учасників просять звернути увагу на облаштування укриттів і передбачити активні перші поверхи.

Проєкти прийматимуть до 19 вересня, а зареєструватися учасникам потрібно до 12 вересня. Переможців оголосять 17 жовтня.

Участь для українських архітекторів безкоштовна, учасники ж із інших країн мають сплатити за заявку від 90 євро.

Проєкти оцінюватиме журі, в яке входить сам Норман Фостер, а також західні та українські експерти. Серед українських членів журі — міський голова Ігор Терехов і директор «Інституту Харківпроекту» Юрій Спасов.

Відібрані пропозиції будуть доопрацьовані в робочі проекти для будівництва. Команди-переможці будуть співпрацювати з місцевими жителями на цьому етапі за схемою фінансування.

Крім того, автори проєкту-переможця отримають 10 тисяч євро, грошова винагорода за перше місце складе 6 тисяч, за друге — 3 тисячі, за третє — одну тисячу євро.

Нагадаємо, у квітні 2022-го мерія Харкова оголосила, що участь у відбудові міста братиме британський архітектор Норман Фостер, лауреат Прітцкерівської премії, засновник Foster + Partners. Учасники харківської команди, що співпрацює з Фостером, утім, повідомляли, що участь архітектора в розробці генплану відбудови доволі обмежена.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button