Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: James Beedham / Unsplash

Муніципалітет італійської Флоренції платитиме містянам за поїздки велосипедом. На заохочувальну ініціативу Pedala, Firenze ti premia («Крути педалі, Флоренція тебе винагородить») заклали 1,2 мільйона євро.

Тим, хто зареєструється у програмі, нараховуватимуть до 30 євро на місяць. Виплати будуть двох видів: для тих, хто вже їздить велосипедом, і для автомобілістів, які готові відмовитися від автівки на користь екологічнішого транспорту. Останнім платитимуть більше.

Щоб узяти участь, потрібно зареєструватися, завантажити застосунок компанії Pin Bike та отримати комплект, в який входить Bluetooth-пристрій, що засвідчує використання велосипеда, а також кріплення для смартфона на кермо та сигнальні ліхтарі.

Учасники можуть створити до двох маршрутів: «дім–школа/університет» та «дім–робота». За кожен подоланий на велосипеді кілометр цього маршруту нараховуватимуть 0,15 євро. На додачу можна отримати 0,05 євро на інших маршрутах в межах міста з понеділка по п’ятницю.

Для автомобілістів поїздки цими машрутами коштуватимуть дещо більше: 0,20 євро за кілометр. Максимальна сума, яка може бути нарахована, становитиме 2 євро на день і 30 євро на місяць.

Крім того, щомісяця роздаватимуть додаткові призи до 100 євро для 200 користувачів, які накопичили найбільшу кількість балів: проїхані кілометри, участь у заходах та опитуваннях тощо.

Можна використовувати як звичайні велосипеди, так і електровелосипеди.

Проєкт стартує третього червня, у Всесвітній день велосипеда, та триватиме рівно рік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button