Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Свенья Шульце в намисті, подарованому Кубраковим. Фото: twitter.com/SvenjaSchulze68

Міністерка економічної співпраці та розвитку Німеччини Свенья Шульце 16 годин їхала автомобілем і поїздом до Києва на зустріч із українським міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, але не встигла — того звільнили, повідомляє Die Welt.

Шульце збиралася обговорити допомогу Україні, зокрема, надання 45 мільйонів євро на реконструкцію електромережі. ​​Водночас Укренерго повідомляє, що отримало цей грант.

У Києві дев’ятого травня німецька міністерка зустрілася з президентом Володимиром Зеленським, міністром енергетики Германом Галущенком та київським головою Віталієм Кличком. Вона обговорювала заплановану на 11-12 червня в Берліні конференцію з відбудови, підготовкою до якої мав займатися саме Кубраков.

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Видання зазначає, що Шульце назвала звільнення Кубракова «справді поганою новиною», зазначивши, що Німеччина просувала разом із ним багато проєктів, і що міністр досяг значних успіхів у боротьбі з корупцією.

Кубраков зміг лише подарувати міністерці намисто з білим голубом миру, яке вона потім одягла під час візиту.

Засновник проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов вважає, що звільнення Кубракова — наслідок спротиву корупціонерів. За його словами, Кубраков передавав кошториси Держвідновлення на перевірку USAID, здав НАБУ кількох будівельних корупціонерів; саме його команда везла зброю в Україну, почала будувати накриття над найбільшими енергетичними підстанціями та водогони на Дніпропетровщині, Запоріжжі та Миколаївщині після руйнування Каховської ГЕС.

Посолка США в Україні Бріджит Брінк з Олександром Кубраковим. Фото: twitter.com/USAmbKyiv

Посолка США в Україні Бріджит Брінк подякувала Кубракову за два роки «чудового партнерства».

Кубраков обійняв посаду віцепрем’єра з відновлення — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури у грудні 2022 року. До того він очолював Державне агентство автомобільних доріг.

Дев’ятого травня 2024 року Верховна Рада звільнила його з посади. «Керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль зі мною це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений», — прокоментував голосування сам Кубраков.

Водночас фракція «Слуга Народу» вирішила розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремі відомства: Міністерство розвитку громад і територій та Міністерство інфраструктури. Останнє, за даними УП, імовірно, очолить Кубраков.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button