Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 64 днів. За цей час ми опублікували 24554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Depositphotos

Контррозвідка СБУ запобігла чотирьом терактам у столиці, які мали відбутися дев’ятого травня у будівельних гіпермаркетах відомої мережі та поруч одного з кафе. Служба безпеки затримала російських агентів безпосередньо в процесі встановлення вибухівки у третьому гіпермаркеті.

Саморобні вибухові пристрої були замасковані в упаковки з-під чаю. Вони складалися з таймера, детонатора та пластичної вибухівки з запалювальною сумішшю, яка б спричинила масштабні пожежі.

У гіпермаркетах вибухівка мала здетонувати у пікові години відвідуваності, щоб завдати максимальної шкоди населенню. Також її хотіли розмістити серед легкозаймистих матеріалів – щоб пожежу не вдалося швидко ліквідувати.

Інший теракт російські агенти планували біля популярного київського кафе, заклавши вибухівку в запаркований поруч автомобіль.

Таким чином головне управління генштабу збройних сил РФ (більш відоме як ГРУ) хотіло дестабілізувати ситуацію в Україні та заявити у символічний для росіян день про нібито наявність у Києві російського підпілля, яке чекає приходу «руського міра».

Наразі СБУ встановила увесь ланцюжок агентурної мережі, включно з агентурно-бойовими групами, контрабандистами, які доставляли вибухівку з рф, і  безпосередніми виконавцями теракту. Затриманим загрожує довічне ув’язнення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button