Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 65 днів. За цей час ми опублікували 24558 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

КМДА планує встановити парклети в усії районах Києва. Перший облаштували біля Цирку, навпроти універмагу «Україна».

Парклет — це вуличні меблі, зазвичай з озелененням, які слугують громадським простором. Нерідко парклет стає розширенням тротуару на парковку, таким чином відвойовуючи площу в автомобілів.

«Створюємо їх для того, щоб забезпечити більше місць для відпочинку в місті та повернути тротуари пішоходам», — зазначає заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

За його словами, виготовлення та облаштування парклетів відбувається власними силами районних КП УЗН, без залучення додаткових бюджетних коштів.

Така ініціатива виникла на запит киян, повідомив директор Кліматичного департаменту КМДА Олександр Возний. Парклети встановлюють там, де до цього розташовувалися мафи, або у місцях, де регулярно незаконно паркують автомобілі.

Раніше парклети у Києві виникали як низова ініціатива містян.

За словами Возного, під час облаштування парклетів дотримують вимог безбар’єрності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button