Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 65 днів. За цей час ми опублікували 24558 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з телеграм-каналу Ne:Urban

Днями у КМДА заявили, що встановлюватиме парклети в усіх районах Києва. Їх будують у формі великих дерев’яних лав із ємностями для квітів і трав. Перший встановили біля Цирку, ще один — біля станції метро «Політехнічний інститут».

Головна функція парклету — це відвоювання пішохідного простору в автомобілів. Тому їх найчастіше встановлюють на паркувальних місцях або на запаркованих смугах.

Парклет у Братиславі. Фото: Andrej Shadura, CC BY-SA 4.0

Раніше до такого тактичного урбанізму в Києві вдавалися низові ініціативи. У КМДА заявили, що встановлюють ці конструкції, «щоб повернути тротуари пішоходам». Однак урбаністи вважають, що муніципальні парклети не виконують, власне, початкову функцію, а лише наслідують форму.

Фото з телеграм-каналу Ne:Urban

Так, парклет біля Політеху розмістили в зоні, яка й до цього належала пішоходам. Водії тут не паркувались, зауважує Ne:Urban.

Окрім того, парклет поставили в місці, яке ніяк не затінене деревами. Тут буде некомфортно відпочивати та проводити вільний час.

«Парклет — це про функцію, а не про зовнішній вигляд. Тому дану конструкцію логічніше називати просто лавкою», — зазначає канал.

Фото з телеграм-каналу Ne:Urban

«А ще цей парклет поставили на восьмисмуговому проспекті, де немає контролю швидкості. Там рівень шуму такий, що просто проходити поруч буває не комфортно. Не те, що сидіти», — додають у ГО «Пасажири Києва».

Парклет біля Цирку, хоч і встановили дещо далі від проїжджої частини та в затінку дерев, але так само на пішохідній зоні.

Фото: КМДА
Парклет в Окленді, Каліфорнія. Фото: Jno.skinner, CC0

Коментарі:

    KGB :

    Зате галочку поставили- мовляв,добре діло зробили. А ще грошенят трошки “натирили” а кишеньки,бо потратили. NN- ну суму,а вкрали в рази більше. Все як в Україні.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button