Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 348 днів. За цей час ми опублікували 23973 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікторія Шабранська / «Хмарочос»

На будівництво «моста-хвилі» та облаштування рекреаційної зони на Оболонському острові Київ витратив понад 200 мільйонів грн, що можна дізнатися з інформації у системі публічних закупівель Prozorro.

ГО «Пасажири Києва» створила візуалізацію витрат, які на думку активістів не були пріоритетними під час війни. Громадська організація заявляє, що:

«Реальні витрати на весь розважальний комплекс (включно з островом) в десять разів більші, ніж виділили меценати та партнери конкретно на міст-глист».

Зображення: «Пасажири Києва»

Новий пішохідний міст, який з’єднує острів з парком «Наталка», відкрили напередодні Дня Києва. Споруду почали зводити у 2020 році за кошти меценатів. Місто отримало 2,5 мільйона доларів від Тайваню і понад 19 мільйонів гривень – від Парижа.

Однак спонсорські гроші залучалися для будівництва саме мосту. А ось благоустрій Оболонського острова проводився за бюджетні кошти.

Зокрема, у 2022 році КМДА розмістила тендер на капітальний ремонт і реставрацію острова, вартістю майже 175 мільйонів грн. А вже через рік з’явився ще один тендер на проведення додаткових робіт. Цього разу на рекреаційну зону київська влада витратила понад 13 мільйонів грн.

Також у квітні 2024 року стало відомо, що Оболонська РДА витратить більше 20 мільйонів грн на добудову пішохідного мосту. За допомогою нового тендера замовили виконання будівельно-монтажних робіт і робіт з благоустрою.

Стільки ж коштів цього року «Київзеленбуд» планує віддати за чергову реконструкцію парку «Наталка». Хоча аукціон ще не завершився і триватиме до кінця травня.

Коментарі:

    KGB :

    Влада сере державні кошти на розваги і пиздить їх в свої кишені,а тупе стадо і далі мовчить і лише обурюється і лається між собою в соцмережах.

    Прожога Наталья :

    26 мая в день города Киева инвесторы ЖК Абрикосовый приурочили свой митинг возле моста Хвиля на Оболоне.
    720 украинских семей остаются без жилья, т.к. уже 4 года ждут проведения коммуникаций к ЖК “Абрикосовый”.
    Застройщик КиевГорСтрой, который на 80% принадлежит киевской громаде, бездействует!
    Инвесторы вышли с лозунгами:
    Не хочу жити під мостом, хочу жити у ЖК “Абрикосовий”.
    Поки ви будуєте креативні мости, інвестори ЖК “Абрикосовий” бомжують.
    Проведіть комунікації до ЖК “Абрикосовий” – нам потрібні світло, тепло, вода, каналізація.
    Добудуйте ЖК “Абрикосовий” – врятуйте КиївМіськБуд.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button